Atgriezties uz iepriekšējo lapu

Zupas

Zupas

GEFRO zupas: garšīgi un veselīgi kopš 1924. gada

Diez vai kādam citam ēdienam bijusi tik liela nozīme ēdienu kultūrā kā zupai. Tā kalpoja kā lielisks stiprinošs palīgs kara laikos, kā zupa nabagiem, un bija arī karaliskā svētku mielasta sastāvdaļa. Ludviga XIV laikā jau pirmais ēdienkartes ēdiens sastāvēja no vismaz četrām dažādām zupām. Visā pasaulē un gadu simtiem ilgi zupa atradās un arī šodien atrodas iecienītāko pārtikas līdzekļu skalas augšgalā. Zupas var atrast katrai gaumei, gan karstas, gan aukstas, biezas un šķidras, iebiezinātas un dzidras, stipras vai vieglas- zupa atbildīs jebkurai gaumei.

 

Kad svari signalizē: svars jāsamazina, ir pienācis laiks vieglai, izsvērtai pārtikai.

 

Sastādiet savus ēdienus no daudz dārzeņiem, pilngraudu produktiem un salātiem, un kombinējiet ar piena produktiem ar zemu tauku saturu un liesu gaļu. Biežāk aizvietojiet vakariņas un pusdienas ar vieglām zupām. Zupa ar zemu kaloriju saturu un zemu tauku saturu var perfekti palīdzēt samazināt apetīti. Ēdot karoti pa karotei, samazinās ēšanas temps, palīdzot veidot labu figūru. Lēna ēšana, kā zināms, palīdz labāk izjust sāta sajūtu. Arī no uztura filozofijas viedokļa zupām ir ievērojamas atsevišķu pozīciju vērtības: izvēlieties par garšīgu pamatu dārzeņu buljonu, kartupeļu vai tomātu zupu, to Jūs pēc savas izvēles varat uzlabot un variēt. Zupas garšu un uzturvērtību nosaka piedevas. Piemēram, pievienojiet zupai zivi vai gaļu, tā zupā būs vairāk proteīnu.

 

Tādas zupu piedevas kā pilngraudu nūdeles vai rīsi palielina ogļhidrātu daļu un padara zupu par „spēcinošu līdzekli“. Svaigi dārzeņi un zaļumi, kas uz īsu brīdi ielikti zupā, piešķir svarīgas minerālvielas. Un šīs minerālvielas saglabājas, jo Jūs, ēdot zupu, uzņemat dārzeņu novārījuma šķidrumu.

 

Neatkarīgi no tā, vai Jums patīk vienkāršs vai sarežģīts ēdiens - ar labu zupu Jūs vienmēr varēsiet ienest savā ēdienkartē daudz dažādības.