Pat mūsu mātes un vecmāmiņas zināja bagātīgas kartupeļu zupas cenu. Tradicionālā vācu virtuve ir sātīgs ēdiens, un, atkarībā no reģiona, tas tiek pasniegts kā sagaidīšanas maltīte. Kartupeļu zupa ar plūmju pīrāgu ir iecienīta Bādenes reģionā, īpaši Bādenes dienvidos un Augšreinas centrālajā daļā, savukārt Pfalcā un Sārā viņi ēd “Grumbeersupp mit Quetschekuche” vai tvaicētu kartupeļu nūdeļu zupu.
Šis vienkāršais un labais ēdiens tiek novērtēts arī starptautiskajā virtuvē – franči bauda savu “parmentiera zupu”, kas nosaukta Antuāna Augustina Parmentjē vārdā, kurš lielā mērā veicināja tajā laikā valdošo cīņu pret izsalkumu, ieviešot kartupeļus kā galveno ēdienu. 1770. gadā
Portugālē viņi runā par “caldo verde”, kas ir garšviela ar etiķi un tiek pasniegta ar ceptu asins desu vai aknu desu, savukārt spāņi dod priekšroku Andalūzijas “sopa patatas”, kas izgatavoti ar papriku un čili pipariem, baltvīnu un lauru lapu.
Sātīgajā GEFRO kartupeļu zupā bez kartupeļiem (70%) un garšvielām neapšaubāmi labu garšu nodrošina dārzeņi, piemēram, sīpoli, burkāni, pētersīļi un selerijas. Tas ir ideāli piemērots sautējumu, lēcu, kartupeļu biezeni un visu dārzeņu zupu, piemēram, puravu, brokoļu vai ziedkāpostu zupas, cepšanai.
- Veģetārs
- Vēgans
- Bez glutēna
- Bez laktozes
- Bez gaļas ekstraktiem
- Bez jebkādām dzīvnieku valsts sastāvdaļām
- Bez ģenētiski modificētām vielām
- Bez mākslīgām krāsvielām un konservantiem
- Bez mākslīgiem aromatizētājiem
- Garšīgi, praktiski, par labu cenu
Zupas pagatavošanai: Divas ēdamkarotes (30g) pulvera iemaisīt puslitrā silta ūdens,uzvārīt un gatavs.Jūs varat pievienot pienu, crème fraîche, glazūru, pētersīļus vai kervels, ceptus sīpolus, bekona kubiņus, sieru vai desas.
Ja jums nepatīk šī dāsnums, zupai varat pievienot nedaudz piena vai krējuma. Kartupeļu zupa ir lieliska citu ēdienu sabiezēšanai. Biezenī ielej zupas pulveri, līdz tas kļūst mīksts.
Ø uzturvērtība uz 100 ml zupas = 6 g pulvera
Kaloritāte 88,0 kJ / 21,0 kcal
tauki 0,4g
no tiem piesātinātās taukskābes (FA) 0,3 g
ogļhidrāti 3,6 g
no kuriem cukuri 0,2 g
Šķiedrviela 0,4 g
olbaltumvielas 0,5 g
sāls 0,71 g
Kartupeļi (70%), jūras sāls, palmu tauki **, garšvielas zupām (sīpoli, burkāni, pētersīļi, selerijas sēklas), garšas pastiprinātājs mononātrija glutamāts *, granulēts dārzeņu buljons (garšvielas (satur soju), palmu tauki, sāls), dekstroze, garšvielas, garšvielu ekstrakti.
*) Ražošanas bāze: dabīgi produkti, piemēram, B. cukurbietes, kukurūza
**) GEFRO palmu eļļas piegādātāji nodrošina, ka piegādātā eļļa ir iegūta no ilgtspējīgas lauksaimniecības. Nepieciešams uzrādīt attiecīgos sertifikātus.
Alerģiskas vielas: sojas un sojas produkti, selerijas un selerijas produkti.
Nepieciešamo informāciju lūgums iesniegt VID Elektroniskās deklarēšanās sistēmā (ar norādi Marijai Plānei).
Saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma 66.panta ceturto daļu Valsts ieņēmumu dienests pēc reģistrācijas iesnieguma saņemšanas no nodokļa maksātāja ir tiesīgs pieprasīt informāciju par tā materiāltehniskajām un finansiālajām iespējām veikt deklarēto saimniecisko darbību, lēmumu par nodokļa maksātāja reģistrāciju Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā vai lēmumu par atteikumu reģistrēt Valsts ieņēmumu dienests pieņem piecu darbdienu laikā pēc pieprasītās informācijas saņemšanas.
Atsauksmes
Pašlaik atsauksmju nav.